Μετάβαση στο περιεχόμενο της σελίδας Επιστροφή στην αρχική σελίδα
  1. Αρχική Σελίδα
  2. Δράσεις
  3. Εκδόσεις & e-βιβλιοθήκη

Εκδόσεις & e-βιβλιοθήκη

Φύλλα Οικολογίας 2008

Για τέταρτη χρονιά, το Τμήμα Οικολογικών και Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Αναλύσεων και Τεκμηρίωσης της ΓΓΕ-ΓΓΕ, εκδίδει τα "Φύλλα Οικολογίας 2008". Η έκδοση περιλαμβάνει δημοσιεύματα από τον Τύπο καθώς και ανακοινώσεις Επιστημονικών Οργανώσεων και Φορέων -επισήμων ή μη. Η έκδοση υποστηρίζεται φωτογραφικά από το φωτογραφικό αρχείο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

 

Τα Πρακτικά της Ημερίδας  "Παιδιά και ΜΜΕ: Οι ανήλικοι στον κόσμο της επικοινωνίας" σε δοκιμιακή μορφή - Β΄Έκδοση

Η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης προχώρησε στη Β΄ Έκδοση των Πρακτικών της ημερίδας  "Παιδιά και ΜΜΕ - Οι ανήλικοι στον κόσμο της επικοινωνίας" που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2008, στο Κέντρο Τύπου της Υπηρεσίας στο πλαίσιο της έναρξης δημόσιου διαλόγου με κεντρικό άξονα την προστασία των ανηλίκων στα ΜΜΕ και στις νέες τεχνολογίες.

Στην ημερίδα συμμετείχαν ως ομιλητές πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι φορέων. Διατυπώθηκαν τεκμηριωμένες επιστημονικές απόψεις, παρουσιάστηκαν ερευνητικά δεδομένα, έγιναν εμπειρικές επισημάνσεις, παρεμβάσεις καθώς επίσης και προτάσεις από τους ομιλητές και τους ακροατές.

Τα Πρακτικά της Ημερίδας "Γυναίκα και ΜΜΕ"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 12 Μαρτίου 2009, στο Κέντρο Τύπου των Γενικών Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης ημερίδα με θέμα «Γυναίκα και ΜΜΕ», παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή Προκόπη Παυλόπουλου, του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα των ΜΜΕ Κωνσταντίνου Γκιουλέκα, των Γενικών Γραμματέων Επικοινωνίας Μαργαρίτας Παπαδά-Χειμώνα, Ενημέρωσης Πάνου Λειβαδά, Ισότητας Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα, του Προέδρου της ΕΣΗΕΑ Πάνου Σόμπολου, καθώς και πολλών δημοσιογράφων και υπαλλήλων.

Athens - Photo Archive Documents

«Αθήνα-Τεκμήρια Φωτογραφικού Αρχείου»

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης - Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας συνεχίζοντας την προσπάθεια αξιοποίησης του πλούσιου φωτογραφικού της αρχείου προχώρησε στην έκδοση ενός ακόμα λευκωματικού τόμου, αυτή τη φορά αφιερωμένου στην πόλη της Αθήνας.

Οι 214 ανέκδοτες φωτογραφίες, που επελέγησαν, αποτυπώνουν όψεις της πόλης και της μετάλλαξής της στο πέρασμα 25 και πλέον ετών με πυρήνα τις δεκαετίες του 1950 και 1960. Μιας πόλης πολύμορφης, ζωντανής, εξελισσόμενης.

  

 

Τα "Πολιτικά Γεγονότα", με την έκδοση του 2008, συμπληρώνουν πλέον πέντε χρόνια ζωής. Το πολιτικό αυτό ημερολόγιο είναι μια συστηματική καταγραφή των σημαντικότερων πολιτικών δρώμενων του 2008. Θα ήταν αδύνατο να τ'απαριθμήσω κατά τρόπο ολοκληρωμένο, όπως και θα ήταν αυθαίρετο ν'αναφερθώ επιλεκτικά σε ορισμένα μόνο από αυτά. Περιορίζομαι, λοιπόν, στη γενική διαπίστωση ότι, από πολιτική σκοπιά, το 2008 ήταν μια ιδιαίτερα έντονη χρονιά. Τις πολιτικές όμως εξελίξεις θα πρέπει να τις προσεγγίσουμε και σε συνδυασμό με τη συνολική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, η οποία αποτελεί την υποδομή τους και συνδέεται διαλεκτικά με αυτές. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα "Πολιτικά Γεγονότα" συνδέουν στενά τις πολιτικές εξελίξεις που απαριθμούν με το ευρύτερο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον.

Προκόπης Παυλόπουλος
Υπουργός Εσωτερικών

  

Οι ανωτέρω είναι εκδόσεις εκτός εμπορίου. Για περισσότερες πληροφορίες :
Τμήμα Εκδόσεων & Βιβλιοθήκης της Διεύθυνσης Αναλύσεων & Τεκμηρίωσης της ΓΓΕ-- ΓΓΕ
(τηλ.: 210 9098201, φαξ: 210 9098203,e-mail :analyseon@minpress.gr).

Ετήσιες Εκδόσεις

Δημοσιογραφικοί Οδηγοί

Άλλες εκδόσεις

Εκδόσεις σε μορφή Braille

Λευκώματα

Πρακτικά Συνεδρίων και Ημερίδων

Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη